Kako odabrati slavinu

BLANCO Culina-S Mini

Praktični savjeti za izbor slavine.

Kao centralni izvor vode u kuhinji, slavina se prosječno koristi 75 puta na dan. Tko je toga svjestan neće dozvoliti nikakve kompromise i ciljati će na kvalitetne proizvode sa skladnim dizajnom.

Jer Vaša nova slavina treba Vam trajno donositi zadovoljstvo.

Jedna ručkica ili dvije ručkice za puštanje vode

Slavina sa jednom ručkicom je sve popularnija. Sa samo jednom rukom se može regulirati temperatura i količina protoka vode – znatna prednost u odnosu na tradicionalne slavine sa dvije ručkice.

Dodatni plus: Sa slavinama sa jednom ručkicom ćete znatno manje vode potrošiti nego sa dvije ručkice. Temperatura se brzo namjesti bez prethodnog puštanja vode, da se dođe do željene temperature.

U usporedbi sa tradicionalnim kuhinjskim slavinama, slavine sa tušem, odn. crijevom na izvlačenje, znatno povećavaju raspon manipuliranja. Tako npr. možete puniti posude van sudopera, čistiti svaki kut korita ili pak isprati površinu ocijeđivača . Mnogi tuševi također imaju funkciju podešavanja mlaza vode sa jednim dugmetom – to je praktični detalj kod, na primjer, čišćenja povrća.

Slavine koje mogu još više

Slavine se moraju savršeno uklopiti u kuhinju. Zbog toga, nekoliko BLANCO slavina briljiraju sa dodatnim funkcijama.

Sa specijalnim „prozorskim slavinama“ možete gotovo svaki sudoper postaviti ispred prozora. Kako bi otvorili prozor, one se jednostavno spuste ili skinu.

A tko želi konstantno imati kontrolu nad dovodom vode do perilice za posuđe ili perilicu rublja, odlučiti će se za slavinu sa integriranim ventilom.

Slavina na izvlačenje

Raznolikost u dizajnu, obliku i boji.

BLANCO slavine postoje u raznim izvedbama.

Kod dizajna, BLANCO kao njemački vodeći proizvođač slavina, pridaje veliku vrijednost na bezvremenske elegantne oblike i inovativne koncepte, gdje su višestruko nagrađivani za dizajn i funkcionalnost.

Odlučite se za taj proizvod koji najviše odgovara Vašem stilu – izbor je na Vama.

To također vrijedi i kod površina i boja. Puno modela slavina imamo i u SILGRANIT-look (izgledu) ili Keramik-look (izgledu). One su savršeno usklađene sa originalnim bojama sudopera, koji ansambl sudopere i slavine čine posebno harmoničnim.

Još jedan bitan aspekt: visoki ili niski tlak?

Prije nego što počnete sa izborom slavina, trebali biste saznati na koji način je kod Vas dovod vode instaliran.

Ukoliko imate bojler ispod sudopere, onda se radi o niskom tlaku. Takve slavine su sa tri crijeva.

Ukoliko pak toplu vodu dobivate direktno iz vodovoda (centralni bojler), onda se radi o visokom tlaku. Moderne slavine za visoki tlak imaju dva crijeva – za toplu i hladnu vodu.

Međutim, na našem tržištu i u našoj ponudi postoje povoljni mali bojleri koji trpe visoki tlak. Sa takvim bojlerom možete premostiti problem niskog tlaka i imate višestruko veći izbor slavina.

Izbor je na Vama.

Za koju god varijantu se odlučili, BLANCO za svakog ima odgovarajuću slavinu.

Pogledajte asortiman slavina OVDJE.